Osteopathie is een holistische behandelwijze. Dat betekent dat we het lichaam als één geheel zien. We gaan steeds op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Daarom betrekken wij het hele lichaam in ons bewegingsonderzoek.

Eerste onderzoek en behandeling

Luisteren. Dat is het allereerste dat we doen. We willen immers een goed beeld van uw klachten krijgen zodat we u optimaal en veilig kunnen behandelen. Mocht het nodig zijn, dan vragen wij uw toestemming om medische gegevens op te vragen bij uw arts.

Tijdens het onderzoek proberen we de oorzaak van uw klachten te achterhalen. We testen de beweeglijkheid van alle bewegingssystemen. Zo komen we te weten waar in uw lichaam bewegingsverliezen voor komen die mogelijk verband houden met het ontstaan van uw klachten. Na afloop nemen we de tijd om de onderzoeksresultaten met u te bespreken. We vertellen u eerlijk of osteopathie iets voor u kan betekenen en we leggen u uit hoe u zelf kunt bijdragen aan het oplossen of voorkomen van de problemen.

Vervolgbehandeling

Afhankelijk van het resultaat van het onderzoek volgen er een of meer vervolgbehandelingen. Bij elke behandeling informeren we naar het verloop van uw klachten. Tijdens de behandeling herstellen we door zachte handgrepen en technieken de gevonden bewegingsverliezen. Hierdoor verminderen of verdwijnen uw klachten. 

Na de behandeling kunt u napijn krijgen. Dat komt omdat uw lichaam zich aan moet passen aan de toegenomen beweeglijkheid. Meestal is de pijn binnen 1 tot 2 dagen verdwenen. Het is verstandig om uw lichaam na de behandeling rust te geven en niet zwaar te belasten. Ga niet tillen en dragen of intensief sporten. Geef uw lichaam de tijd de behandeling te verwerken. 

De tijd die tussen twee opeenvolgende behandelingen zit, hangt af van uw klachten. Gemiddeld is dit 4 tot 6 weken. Het aantal behandelingen verschilt per klacht en per patiënt. Meestal merkt u binnen drie behandelingen al  een duidelijke verbetering.