OSTEOPATHIE | ROLAND GERTSEN

Roland Gertsen

Roland is één van de eerste osteopaten in Limburg. Nadat hij in 1988 als fysiotherapeut afstudeerde aan de Academie voor Fysiotherapie te Heerlen, zocht hij naar manieren om mensen met lichamelijke klachten nog beter te kunnen helpen. Osteopathie bood hem die mogelijkheid. In 1993 sloot Roland de 5-jarige opleiding voor osteopaat af aan The International Academy of Osteopathy te Gent. Daar behaalde hij in 1995 zijn titel DO-MRO.

Dankzij zijn ruime ervaring is Roland een zeer veelzijdig behandelaar. Omdat hij op zoek blijft naar vernieuwing en verdieping op zijn vakgebied volgt hij regelmatig bij – en nascholingen.

Roland is ook bestuurlijk actief. Van 1996 – 2007 heeft hij, eerst als secretaris en later als algemeen bestuurslid van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO), bijgedragen aan de organisatiestructuur van de osteopathie in Nederland. Van 2007 - 2017 heeft hij deel uitgemaakt van het College voor Osteopathie, een overkoepelend orgaan voor de osteopathie in Nederland dat toeziet op de regelgeving wat osteopathie betreft.